Om CO2Solutions

CO2 Solutions begyndte at spire, da vi stod over for udfordringer, vi ikke kunne løse alene.

Lotte arbejdede med processen omkring Grøn Forretningsudvikling, hvor forståelsen af omverdens krav og forventninger var omdrejningspunktet. Men uden underbyggede data blev det svært at gøre det til noget håndgribeligt, der kunne forankres og blive til konkrete handlinger.

Michaels arbejdsdag gik med kortlægning af miljøpåvirkninger som LCA, og var dermed primært datadreven i sit arbejde. Han manglede dog kompetencerne til den efterfølgende forbedrings- og implementeringsproces.

Vi fik øjnene op for, at vi fagligt passede godt sammen, men det vigtigste for os var faktisk, at det gør vi også som mennesker. Vi var meget opmærksomme på netop det helt fra start, og det har fulgt os lige siden. Kort sagt: Vi arbejder med data, og vi arbejder med mennesker, og vi tror fuldt og fast på, at det er to sider af samme sag.

Når noget er uhåndgribeligt som fx CO2 udledning, er det godt med data til at sætte tal på og gøre det mere forståeligt, hvor udledninger kommer fra, og hvor meget man kan forvente at kunne reducere det. Processen starter derfor stort set altid med kortlægning og dannelse af overblik, inden vi kan pege på løsninger. Men lad det være sagt med det samme, at arbejdet med begreber som bæredygtighed er lidt som at arbejde i det vilde vesten: Der bliver skudt med løsninger fra højre og venstre hele tiden. Sådan er det desværre derude – men ikke hos os. Først den datadrevne forståelse, som en tredjepart kan efterprøve, og så en menneskelig drevet og motiveret forandring.

”Det vigtigste for os er ikke det, vi gør for vores kunder, det er, hvorfor vi gør det! – Vi arbejder, som vi gør, fordi vi VIL gøre en forskel, vi VIL formindske miljøbelastninger, og vi VIL efterlade en verden, der er lidt bedre end den, vi selv modtog”

Lotte Høst Vestergaard

IT Eksport Ingeniør
Lead Auditor ISO 9001, 14001, 45001, 27001 og SDG 17 Verdensmål Certificering.

Min tilgang til at arbejde med mennesker og processer er blevet til ud fra min erfaring og en menneskelig udviklingsrejse med udskældte produktgrupper i en grøn omstillingsrejse, som ikke kan genanvendes pga. mixet af materialer, til behov for forandringsledelse, hvor den menneskelige tilgang flytter sig gennem leadership og trivsel som motivation.

Livet er et fedt koncept, som jeg nyder sammen med min familie, og sammen afprøver vi, hvordan tilliden og glæden vokser, når vi fortæller, hvad vi gerne vil lykkes med – og hvordan vi i fællesskab kan hjælpes ad med at gøre det til virkelighed.

Jeg arbejder med mennesker og forandringsledelse i forskellige kulturer og lande og ligeledes med organisationer fra bestyrelse- til produktionsniveau. Fælles for tilgangen er, at hvis vi fortæller, hvad vi forventer, og sætter ord på, hvad resultatet skal være, så er det OK at lave fejl og udvikle sig ud fra dem. Det giver motivation og læring for os, og er en retning, som vi trives i.

Michael Haarup Hansen

Civilingeniør
CO2-Verifikator
Lead Auditor ISO 14001 & 50001

Jeg løber, og jeg løber stærkt. Det har jeg altid gjort, og jeg elsker det!

Min familie er mit ét og alt: Det er hér, jeg henter min styrke, og jeg har lært, at hvis jeg ikke har baglandet i orden, kan jeg ikke yde det, jeg vil på mit arbejde. Jeg tror på, at det samme gælder i virksomheder: Uden opbakning i organisationen vil de gode resultater ikke have mange chancer.

Jeg arbejder meget med tal, og har gjort det hele min karriere som rådgiver. Men jo ældre jeg bliver, jo mere går det op for mig, at den egentlige værdi ikke ligger i selve tallene men i den bagvedliggende proces, som de skal afspejle. Jeg er derfor startet på en rejse, hvor jeg arbejder med at lære mere om processer og mennesker frem for teori og matematik, som jeg ellers tidligere har gjort. Om det lykkes mig at blive bedre til denne forståelse, ved jeg ikke, men jeg ved, at jeg VIL blive bedre til at forstå det.

Elsa Jarrige

Kemiingeniør og forretningsudvikler
Projekt-ledelse og LCA-Specialist

Jeg har arbejdet i flere brancher og har lært, at jeg holder lige så meget af driftsprocesser som af at arbejde med mennesker. Jeg synes, det er vigtigt at optimere processer. Det vil give os mere plads til at være kreativ og opbygge stærkere menneskelige relationer. Sidstnævnte skal ikke optimeres, men plejes.

Jeg er vokset op mellem to lande og har altid været glad for at rejse og lære om nye kulturer. Jeg har arbejdet i Frankrig, Spanien, Schweiz og Tyskland. Jeg har boet i Danmark siden 2019 og nyder virkelig den danske kultur og de danske værdier.

Jeg er blevet mere og mere bevidst om, at planetens ressourcer er begrænsede, men jeg tror, at vores ressourcer til at reducere vores miljøpåvirkning er ubegrænsede. At få de rigtige data om vores aktiviteter er et vigtigt skridt. Når vi ved, hvor vi starter fra, kan vi sætte mål for, hvor vi skal hen.

Jeg bruger meget tid på at sejle og synes, at det er en god metafor for livet. Du skal lære at navigere i et miljø, som du ikke har kontrol over. Du kan beslutte, hvordan du skal reagere, og hvor du skal placere dig for at få de eksterne elementer til at bevæge dig fremad og nå din destination, selv om det ikke er i en lige linje.

Gatesi Gisubizo

Marketing Praktikant

Til dagligt studerer jeg til Eksport og Teknologi på UCN i Aalborg. Jeg valgte uddannelsen, da jeg har en stor interesse i innovative produktionsvirksomheder. Jeg er en kreativ problemløser, som brænder for at finde innovative løsninger på komplekse udfordringer. På mit fjerde semester, blev LCA introduceret og der vidste jeg, at det er den retning jeg vil hen med min uddannelse og karriere. Jeg valgte at søge en praktikplads hos CO2solution, fordi jeg gerne vil udvikle min kompetencer indenfor LCA, grøn forretningsmodeller, EPD, og generelt bæredygtighed.

Jeg er født i Rwanda og kom til Danmark som kvoteflygtning i 2010 som 9-årig. At vokse op i to forskellige kulturer har givet mig en række værdifulde kompetencer, som sprogfærdigheder, kulturel tilpasningsevne og evnen til at navigere mellem forskellige sociale normer og skikke. I min fritid bruger jeg disse kompetencer til at arbejde som tolk, hvor jeg hjælper med at bygge bro mellem to forskellige sprog og kultur.